Miért mondják olyan sokszor, hogy hetente egyszer legalább, de akár háromszor is fogyasszunk halat, vagy omega 3 kapszulát? 

Elmondok egy nagyon személyes történetet, amely sajnos bármikor veled is megtörténhet.
Édesanyám az utolsó hónapjait kórházban kiszolgáltatottan és bénultan töltötte. Ennek az egyik legfőbb oka a súlyos érelmeszesedés volt.
Magas vérnyomásban szenvedett, irtózatos fejgörcsei voltak, majd a halála előtt agyvérzést kapott és a jobb oldala lebénult.Hosszasan kezelték szegényt a kórházban de jelentős javulást nem tudtak nála elérni. Könyörögtem az orvosainak, tegyenek meg mindent édesanyám gyógyulásáért.

Elmondták, hogy az erek falára lerakódott plakkoktól merevvé és a rugalmatlanná váltak erei és a rugalmatlan erek nem segítik a vér áramlását, nem segítik a szív munkáját. Az ereinkben áramló vér szállítja az oxigént és a tápanyagot sejtjeinkhez. Bizony ha ez elromlik, akkor nagyon nagy a baj.
A rugalmatlan merev falú erek esetén a szívnek sokkal nagyobb munkát kell végezni, mint amikor azok rugalmasak.
Sajnos amit évtizedek alatt lerombolunk, azt nem lehet egyik napról a másikra helyreállítani, mondták az orvosok.


Muszáj, hogy a mai modern korunkban, ilyen tragédia megtörténjen?
Ma már van erre megoldás. (omega 3 kapszula)

Óriási  hatással van ránk, milyen élelmiszereket, és milyen összetevőjűeket fogyasztunk. Az omega 3 zsírsavak ősidők óta az emberi táplálkozás részét képezték, esszenciális zsírsavak, amelyet  a szervezet nem tud magától előállítani, ezért gondoskodni kell a rendszeres bevitelükről.
A mai élelmiszerek sajnos nem fedezik a megfelelő szükségletet, hacsak nem fogyasztunk sok  friss tengeri halat.
Azért kell bevinni az  omega 3-t, mert a sejtjeink nélkülözhetetlen alkotóeleme. Az omega-3 beépül a sejthártyába, és rugalmasabbá teszi azt, így az összes szervrendszerünk egészséges működését segíti.

Az általunk fogyasztott élelmiszerekben, ami jobban megtalálható az az omega 6.  Ami nincsen benne a Közép-Európa-i létrendben, az az omega 3. Ezért a táplálkozásunk során, az omega 3 és omega 6 aránya sajnos, jelentősen, és rossz irányba változott.
Az évszázadok során a kezdeti állapothoz képest, 10 szer 20-szor rosszabb lett a helyzet.
Az emberiség létszámának növekedésével megszaporodtak a gyorsan elkészíthető élelmiszerek. Ezek igen csekély mennyiségben tartalmaznak omega-3 zsírsavat, miközben omega-6-ból rengeteget fogyasztunk.
Az  omega3 és omega 6 zsírsavak egyformán esszenciálisak, azaz mindkettő a helyes arányban része kell, hogy legyen a táplálkozásunknak.
Jó ha tudod, hogy az omega 6 zsírsavak gyulladáskeltő hatása jelentősebb, mint az omega 3 zsírsavaké. Emiatt szükséges, hogy ezeket a többszörösen telítetlen zsírsavakat, kiegyensúlyozott mennyiségben fogyasszuk!

 

Az egészséges omega3 – omega 6 arány 1:1 től, 4:1 ig terjed.

A minőségi étkezés, főleg az omega 3 fogyasztása támogatja a lassúbb öregedést, nélkülözhetetlen az egészséges sejtműködéshez.

Miért nem meszesednek el az eszkimók erei, és miért nem kapnak szívinfarktust ?

„Dr. Urquhart, aki hét évig élt Kanadában, egyetlen egy tumoros megbetegedést sem tapasztalt körükben, és a diabetes, a psoriazis vagy az asztma is ritka volt, mint a fekete jegesmedve.
Amikor az eszkimók étrendjét kezdték tanulmányozni, kiderült, hogy étrendjükben igen sok az omega-3.
A témára rávetették magukat az epidemiológusok, és kimutatták, hogy a szívhalál, és a hozzá vezető érrögös út maga az omega-3 hiányos táplálkozás.
Az eszkimók által nagy mennyiségben fogyasztott zsírokban, nagy mennyiségben előforduló omega 3 zsírsavak csökkentik a triglicerid szintet, a pulzus számot, a vérnyomást, és az érelmeszesedést. Az omega 3 az idegsejtek membránjainak legfontosabb építőeleme. Ettől folyékonyak, rugalmasak, hajlékonyak és átjárhatóak az idegsejt-membránok. Az omega-3 nem csodaszer, hanem az evolúciónk során nélkülözhetetlenné vált esszenciális zsírsav. Hiánya az agyműködés zavarán keresztül számos mentális problémát okoz, így szerepe van a hangulatzavarok, a szív érrendszeri problémák kialakulásában is.”


Az omega-3 hiánya lehet hogy depressziókeltő hatású?

„A szülés utáni depresszió sok tekintetben rejtélyes, lelki eredettől kezdve a nemi hormon-szint drasztikus csökkenéséig sokféle feltevés kereng tudományos körökben. Azonban az omega-3 hiány depressziókeltő hatásával megfertőzött elmékben logikusan merül fel, hogy vajon nem arról van-e szó, hogy az agy fejlődéséhez nélkülözhetetlen omega-3-at, a magzat „leszívja” az anyából, aki így omega-3-hiányos depresszióba” esik…….Mint Dr.Joseph Hibbeln 2002-es vizsgálatában idézi, több kutatás kimutatta, hogy a terhesség alatt az anya DHA szintje felére esik le, és még a szülés utáni 26. hétre sem áll vissza az eredeti szintre. Logikus tehát, hogy a szülés utáni depresszió sokkal gyakoribb kell legyen azon országokban, ahol alacsony a halfogyasztás, hiszen itt az anyák eleve kevésbé vannak „feltöltve” omega-3-al.
Ennek megfelelően, Dél-Afrikai Köztársaságban, vagy Brazíliában, ahol az egy főre jutó halfogyasztás kb. 5 kg, a szülés utáni depresszió előfordulási gyakorisága 24% fölött van, míg Japánban vagy Szingapúrban igen alacsony (2% és 0.5%).
Ugyanez az összefüggés jött ki akkor is, amikor az anyatej DHA tartalmát vizsgálták: Dél-Afrikai Köztársaságbeli anyáknál a tej 0.1 súlyszázaléka volt DHA, míg Japán anyák tejében több mint 0.8 súlyszázalékban volt DHA található. A szülés utáni depresszió gyakoriságában mutatkozó ötvenszeres különbséget tehát legjobban az omega-3 fogyasztás magyarázza! ” – mondja Dr. Szendi Gábor.


A gyermekek okossága is nagymértékben függhet tőle!

Az emberek ma már sokáig, egészségesen és boldogan szeretnének élni.Mondhatjuk, ez ma már trend lett.
Fontos lenne az omega 3 fogyasztását beilleszteni az étrendbe, vagy jó minőségű táplálék-kiegészítővel pótolni.
Az omega 3 zsírsavak a normális növekedéshez és az egészséghez feltétlenül szükségesek. Jótékony hatásai közül a legismertebb a szív és érrendszerre gyakorolt hatása.
Ha rendszeresen fogyasztunk telített zsírok helyett, omega 3  telítetlen zsírsavakat, akkor a vérzsírok kedvezőbb aránya esélyt ad a szív és érrendszeri betegségek elkerülésére.
A leghatékonyabb omega 3 zsírsavakat a tengerekben élő mikro- algák állítják elő. Ezeket a halak elfogyasztják és felhalmozzák a szervezetükben.
A legjobb Omega 3 források a különböző hideg vízi halfajták. (példáúl,  lazac, hering, makrela, szardella, szardínia). Ezekből a halakból származó olaj, körülbelül kétszer annyi omega 3-t , mint omega 6 -t tartalmaz, és ez kifejezetten jó a testünkben a zsírsav helyes arányának visszaállítására.
Meg lehet találni növényi eredetű táplálékokban is az omega 3-alapjait, de ezeket hosszú és bonyolult vegyi műveletekkel tudja a szervezet jó omega 3-á átalakítani. Ilyen növények például a lenmag, a repce és a dió, de ezeket átalakítása sajnos elég rossz hatásfokú művelet, sokkal egyszerűbb bevinni a jó omega 3-t halból, vagy jó táplálék-kiegészítőből.
Az én tapasztalatom szerint erre a legjobb tengeri halolaj alapú étrendkiegészítő, amely egyben Multi vitamin komplex.


Milyen pozitív hatásai lehetnek az omega 3 kapszula fogyasztásának?
 • Ezeknek a zsírsavaknak jelentős szerepük van a sejtépítésben.
 • fontos hormonszerű vegyületek (prosztaglandinok) előállításában,
 • a zsírok szervezeten belüli szállításában,
 • a szív és érrendszeri betegségek megelőzésében,
 • csökkenti a szervezet gyulladás szintjét,
 • jobban fog az agyunk, jobban tudunk koncentrálni,
 • csökkennek az ízületi és izom fájdalmak,
 • javulhat a látás,
 • csökkenti a pulzust,
 • javít a hangulaton,
 • lassítja a sejt öregedését, meggátolja az időskori nyavalyák kialakulását,
 • javulhat a fogíny állapota,
 • jobban tűröd a hideget.

AM Nappali – PM éjszakai Multi-vitamin komplex omega 3 al.

Kezd a napot úgy, hogy az egészség lebegjen a szemed előtt!
Készülj fel a pihentető alvásra!

Szeretettel ajánlom figyelmedbe Dr.William Amzallag professzor videóját.

Most már csak egy dolog maradt hátra, hogy tudod beszerezni a legjobb, Nobel díjas kutatások által előállított étrend-kiegészítőt?

Én tudok Neked abban segíteni, hogy ezt a fantasztikus táplálék-kiegészítőt hogyan tudod nagyon kedvező áron beszerezni, Írj ide! kapasedit55@gmail.com

Írj messengeren: https://www.facebook.com/messages/t/kapasedit

Regisztrálj be a privát Facebook csoportomba kattints ide!

Nézd meg a Facebook oldalam, sok értékes információhoz juthatsz itt hozzá, kattints ide!

Iratkozz fel a YouTube csatornámra, ahol sok kis hasznos videót találsz. Kattints ide!

Ha van Instagram fiókod kövess be engem itt!


 

Iratkozz fel a hírlevelekre, hogy ne maradj le a fontos információkról! 

Hivatkozások:

Dr. Taraczközi István
https://hu.wikipedia.org/wiki/Szerkeszt%C5%91:Kirmizi~huwiki/pr%C3%B3balap

Dr. Milesz Sándor
https://moly.hu/konyvek/taraczkozi-istvan-milesz-sandor-elixir