Miért fogyasszunk táplálékkiegészítőt? - Dr. Aloe Vera

Gödöllő egyetemTUDOD, HOGY ÉHEZIK A SZERVEZETED?

 

Tudtad, hogy az élelmiszerek vitamin és ásványi anyag tartalma brutálisan lecsökkent, ezért táplálékkiegészítőket kellene enned?

 

A tudományos felmérési adatok azt mutatják, hogy brutálisan csökkent az élelmiszerek tápanyag és vitamin tartalma, az elmúlt években. Íme egy hivatalos felmérés, melyet a Gödöllői Agrártudományi Egyetem készített.

Az 1990 és az 1966-os évet viszonyítva a mikroelem tartalom ennyi százalékkal csökkent:

 • búzánál 50%
 • árpánál 37,7%
 • kukoricánál 18,6%
 • répaféléknél 75%
 • burgonyánál 86,7%

Az 1990 és az 1966-os évet viszonyítva a vitamin tartalom ennyi százalékkal csökkent.

 • borsó 46,7%
 • tej 5%,
 • káposzta 10%,
 • sárgarépa 60%,
 • paprika 12%

 

Egészség

 

Ami viszont lényegesen megnövekedett a növényekben, a növényvédő szerek, a mesterséges tápoldatok kémiai összetevőinek, és a színezőanyagok mennyisége.
A fentieket végig gondolva, kiderül, hogy az igazi tápérték bevitele több mint tizedére csökkent, néhány évtized távlatában, és ezzel együtt, az ember egészsége drasztikusan romlott.

 

 


Tehát ami 150-200 évvel ezelőtt megfelelő táplálék volt, az, ma már nem az.  A környezet változása miatt pedig drasztikusan változik az igény a jó és egészséges összetételű tápanyagok irányába. Ez főleg az enzimek, vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek iránti igény növekedésében tapasztalható, hiszen a jelenlegi szennyezett környezetben, és az élelmiszeripar salakanyagai miatt, a szervezet egyre leterheltebb, egyre nehezebben boldogul a feldolgozással. Az orvosok véleménye szerint, nem csoda, hogy az allergia, rák, stb. mind népbetegség lett, holott néhány száz éve nem is tudott róluk az emberiség.


Erre egy jó példa, egy népcsoport a Himalája térségében, mely az 1960-as évekig elzártan élt egy kis közösségben és csak azt ették, amit maguk megtermeltek. Példátlan egészségben éltek, hírét sem hallották a ráknak és egyéb  népszerű betegségnek.
Mivel fel lettek fedezve, kezdett betörni hozzájuk a civilizáció, minden termékével és életvitelével együtt. A népcsoport is kezdett modernizálódni és 10 éven belül ugyanazokkal a problémákkal, betegségekkel kezdtek küzdeni, mint a fejlett világ.


SZINTE BIZTOS, HOGY A MENNYISÉGIN TÚL, MINŐSÉGI ALULTÁPLÁLTSÁGBAN SZENVEDÜNK!
TE IS, ÉN IS.

Az orvosok hamar rájöttek, hogy bár sokat eszünk, mégis keveset, de nem mennyiségileg, hanem minőségileg, ezért úgy is mondhatjuk, hogy a mai modern ember minőségileg alultáplált, tehát a szervezetünk minőségileg éhezik.

Ahhoz, hogy a 1970-es évek szintjén étkezzen bárki minőségileg, mennyiségileg legalább 5-10-szer annyit kellene egyen, pl. több kilogramm zöldséget, gyümölcsöt stb. Ezzel együtt természetesen 5-10-szer annyi felesleges salakanyagot is bevinne a szervezetébe, melytől már akár mérgezést is kaphatna, nem beszélve a nagy mennyiség okozta túlzott kalória bevitelről. Ez ugye értelmetlen és lehetetlen. Túl sok rizikófaktor van benne, hosszútávon pedig életveszélyes.

Ma rengeteg fajta táplálék-kiegészítő létezik, melynek célja, hogy pótolja azt, ami hiányzik a szervezetből. De nagyon nem mindegy, hogy milyet fogyasztasz, ebből a hatalmas kínálatból.


 

Az embereknek két fajtája van, egy, aki fogyaszt táplálékkiegészítőket, étrend -kiegészítőket, akár ideiglenesen, akár huzamosabb ideig, és a másik, aki tiltakozik ellene.

Azért mondtam az előbb, hogy nagyon nem mindegy, hogy milyet választasz, mert a táplálék-kiegészítők legnagyobb hátránya, hogy ha természetes forrásból származik is, de az lehet génmódosított.
Valamint különböző növényeket alkotó elemeire bontanak, majd ezekből az alkotó elemekből mesterségesen egy új anyagot hoznak létre, egy por formájában és ezt adják el egészséges étrend -kiegészítőnek.

Ez mennyire természetes? Nyilván semennyire vagy csak elenyészően.
Pedig a jó táplálék-kiegészítők egy része képes egy egész főétkezést is helyettesíteni. Ezek úgy vannak összeválogatva, hogy mindenből az optimális mennyiséget tartalmazzák.


 

Mi az optimális mennyiség, az étrend -kiegészítőknél?

A táplálék kiegészítő ellenzői – legtöbben rosszul informált emberek, azt vallják, hogy csupán kellően sok zöldet kell enni és nem szükséges semmilyen kiegészítő. Ennek a gondolatnak kettő szépséghibája van.

 • Az egyik, hogy ma már lehetetlen annyi zöldséget megenni, amennyi hozni tudná a 20-30 évvel ezelőtti vitamin és ásványi anyag szintet.
 • A másik, hogy az összes zöldség szennyezett. Tele van gyomirtóval, növényvédő szerrel, nyáron is melegházi paradicsomot lehet enni.

Logikusan gondolkodva, be kell látni, hogy a jövő hosszú távon, figyelembe véve a bolygónk túlnépesedését, a táplálék-kiegészítők fogyasztásának irányába mozdul el. Ezt alátámasztják az orvosi és egyéb tudományos fórumon olvasható, a betegségek okát kereső kutatási eredmények.
Az Egyesült Államokban és Japánban  ez már előrehaladott állapotban van, Európa konzervatívabb, de itt is teret hódít ez a tendencia, csak idő kérdése. Az a kérdés, hogy te előrelátó vagy, elébe mész a problémának, keresel egy megoldást, vagy megvárod míg rákényszerülsz.


Aki hosszabb távon biztonságosan szeretne táplálék-kiegészítőket fogyasztani, annak érdemes felkeresnie természetgyógyász orvost, természetgyógyászt, vagy tapasztalattal, rutinnal rendelkező szakembert például egy okleveles táplálék-kiegészítő tanácsadót. Az ilyen szakemberek rendelkeznek szükséges tudással, termékismerettel. Képesek megbízható, korrekt, személyre szabott diétát, életmódváltást, szükséges táplálék-kiegészítőket ajánlani.


 

Szempontok, amelyek alapján érdemes étrend-kiegészítőt választani.

1. Szerves forrású-e? – (valóban növények, gyümölcsök szárított porából áll)

2. Bio termesztésű-e? – (nem okoz allergén reakciót, ha vegyszermentesen termesztik)

3. Tartalmaz-e kiegészítő vegyszereket? – ( Pl.: tartósító, térfogatnövelő, állományjavító, színezőanyag, édesítő, ízfokozó)

4. Hány komponensű? – (vagyis hányféle vitamint, antioxidánst, ásványi anyagot, tartalmaz, hányféle gyógynövényből készül)

5. Mennyi a hatóanyagtartalma milligrammra lebontva? – (híg vagy tömény a készítmény)

6. Mi a hordozóanyag? – (műanyag-e, vagy valamilyen természetes anyag, méhviasz, zabkorpa a hordozó)

7. Milyen minősítései vannak, ajánlja-e a Magyar Természetgyógyászok Szövetsége?


 

 

FOREVER Nemzetközi és hazai minősítések 1.

A  FOREVER Living Products táplálék-kiegészítői minden itt felsoroltnak tökéletesen megfelelnek. A növények termesztése biokörnyezetben történik, sőt a méhkaptár termékek tisztaságának garantálása miatt, a FOREVER kivásárolta a légteret ott, ahol ezek a növények, virágok teremnek, és a méhek dolgoznak.
A FOREVER rendelkezik a világ összes minőségbiztosításával, amiket évről évre megújít.

 

 

FOREVER Nemzetközi és hazai minősítések 2.

 

A termékeiben a vitaminok és ásványi anyagok szerves kötésben vannak, ami biztosítja a magas biohasznosulást. Én is ezeket használom már évek óta, hálás is vagyok érte, sok pozitív tapasztalatom van. A környezetemben sok embernek javítottak az egészségi állapotán. A világon 160 országban, 41 éve bizonyítottak ezek a termékek.

 

 


Melyik a legfontosabb étrendkiegészítő?

Aloe Vera natúr Gél

Aloe Vera natúr Gél

A tapasztalatom szerint a világhíres FOREVER Aloe Vera Gél, az alapja az összes Aloe Vera terméknek. Ez segíti az összes vitamint és ásványi anyagot a leghatékonyabban felszívódni. Azért  mert ez prebiotikum.
A prebiotikum  a probiotikumok tápláléka, és ha jól tartjuk a felszívódást segítő jótékony bacikat, akkor ezek jól szaporodnak.
Ha jól szaporodnak, akkor szép összefüggő felszívó felületet képeznek, ahol tökéletes a biohasznosulás. Nem mindegy, hogy a tápanyagok teljesen, vagy csak töredékük szívódik fel vagy még az sem. A jó minőségű étrend- kiegészítők pont ezért általában nem olcsók, viszont ezek valóban felszívódnak. Gondold végig, ha kiadsz egy értékes termékre mondjuk 10.000.-Ft-ot, nem mindegy, hogy minden felszívódik, vagy csak 1.000.-Ft értékű, és 9.000.-Ft-t kidobtál az ablakon.
Beszéltünk a cikk elején arról, hogy megfelelő ásványi anyag és vitamin bekerüljön a szervezetedbe, több kiló almát, céklát, citromot, spenótot  és ki tudja még mi mindent kellene megenned naponta. Ha ezt a sok kiló gyümölcsöt összeszorozzuk, biztos, hogy el kellene költened legalább 5.000.-Ft-ot naponta ezekre. Ezt ha összeszorozzuk 10 napra, az ásványi anyag és vitamin szükségleted ára, bizony több mint 50.000.- Ft lesz.
Ezt fizikailag megenni is nehéz, szinte lehetetlen, és legalább bank igazgatónak kell lenned, hogy ezt győzd anyagilag. Ezzel szemben, egy profin összeállított étrend -kiegészítő 10 napos adagja mindössze 11.792.-Ft, és ezt könnyen meg tudod enni.

 


 

Speciális étrend-kiegészítő azoknak, akiknek nehezebben szívódnak fel a vitaminok és ásványi anyagok!

Daily vitamin

Daily vitamin

 

Egyik nagyon komoly táplálékkiegészítő készítménye a Daily multivitamin és ásványi anyag tabletta. Ennek a felszívódása mindig, mindenkinél, mindenkor megtörténik, mert nanotechnológiával készítik, benne a vitaminok és ásványi anyagok kelatos (szerves) kötésben vannak. Azoknál a személyeknél és felszívódik, akiknek hiányos bélflórája van.

 

 

Daily multivitamin egy havi adagjának az ára ahhoz képest, hogy mit tud mindössze 8.085.-Ft., nincs egy kávé ára naponta az egészséged!


Amennyiben komolyan gondolod, hasznosak neked és a családod számára, akkor hívj fel vagy írj e-mailt, azért mert akkor további személyre szabott kedvezményeket tudok neked mutatni.
Ha kérdésed merült fel az itt leírtakkal kapcsolatban, írj ide: kapasedit55@gmail.com

Hívj fel:06-30-473-7236

Gyere regisztrálj be a privát Facebook csoportomba, kattints ide!

Iratkozz fel a YouTube csatornámra ahol sok kis hasznos videót találsz, kattints ide!

Iratkozz fel itt a hírleveleimre, hogy ne maradj le a sok, fontos információról!